Pages

Wednesday, 27 June 2012

bRuno Mar...ohSEm!!






teringat der....

muka yang senyum menghasilkan sahabat..
muka yang masam menghasilkan kedut...
hehe..so senyumlah dan seisi dunia akan tersenyum bersama mu..








Saturday, 23 June 2012

siapalah aku..untuk menyuarakan rasa hati


kadang-kadang aku tak berdaya memuaskan hati kesemua orang disisiku sekaligus..
akan ada juga yang terluka mahupun yang teremosi..

Tuesday, 19 June 2012

i BElieVE !!

i believe i can fly....
flying near the sky... 
its easy....
( i use aeroplane ) ..
 ekekeke

NAmA baRu??

                SALLY SOFIEY EBRAHEM

entah laa..
tetiba ase cam nak taruk nama baru kat ujung tu...
memang laa semua org panggil saly..tapi....
ase rindu lak kat nama yg asal n hati ni menggebu-gebu mahukan nama abah di taruk sama... 
 

Sunday, 10 June 2012

SAyaNg

                                      kADAnG - kADanG kiTA rASa SAngAT haPpY.....                               saMPaI LupA yg 'HAPPY' taK KAn SELaLu ADe BERsaMa kITa     .  DAn..
kaDanG - kAdaNg KIta raSA SAngAT seDih....
saMPai LUpa YanG 'SEDIH' taK Kan SElaLU bERsaMa kiTA...

Monday, 4 June 2012

video

ya rahman..ya rahim....

kasihilah kedua ibu bapaku..seperti mana mereka mengasihi ku.......panjangkanlah umur nya....makbulkanlah doa nya..penuhilah permintaannya...ya Allah...semoga kau memberi mereka peluang untuk ke rumah suci mu....murah kan lah rezeki mereka....permudahkan lah urusan mereka....

ya Allah
kau berikan lah kesabaran kepadanya dalam menghadapi karenah kami..yakni anak-ii nya.. berbagai perangai..dan..masalah....di timbulkan..

ya allah..kau ampunilah dosa ibu bapaku....dosa seluruh ahli keluargaku..dosa sahabatku..dosa guru-guru ku...dosa muslimin dan muslimat dan masuk kanlah kami kedalam syurga mu..amin...

CeMbuRu ?HasaD deNGki??


...MeNceMbuRUi kEBaHagIaAn OraNg LaIn...

Apa tandanya jika kita cemburu melihat kebahagiaan orang lain...?adakah itu membayangkan jiwa kita sakit kerana membiarkan perasaan itu berlegar didalam diri...?ya..benar.jiwa kita sedang sakit jika kita...cemburu akan kebahagiaan orang lain dan ini disebut HASAD..cemburu yang melampaui batas..!

perasaan ini jika tidak dibendung boleh membawa kepada kerosakan..sebagaimana api yang membakar kayu yang kering..kenapa biarkan hati dibelenggu sebegini..?sedangkan anda sendiri boleh mencari kebahagiaan itu.

jadikan kebahagiaan orang lain yang berpasangan sebagai inspirasi agar kita juga mampu menikmati kebahagiaan yang sama..malah,mungkin lebih lagi..
siapa tahu..?

firman ALLAH taala..bermaksud:
"dijadikan indah pada pandanan manusia kecintaan kepada apa-apa yang diingini iaitu wanita-wanita,anak-anak, harta yang banyak daripada jenis emas dan perak,kuda pilihan,binatang-binatang ternakan dan sawah ladang.itulah kesenangan hidup didunia dan disisi Allahlah tempat kembali yang baik iaitu (syurga)"

syukran jazilan...
thanks 4 reading..semoga kita semua menjadi insan yang cemerlang..duniawi..wa...ukhrawi..
salam dari saly ^_^

TIPS BELAJAR DENGAN CERIA

ramai student komplen belajar ni buat mereka tension..stress dan tertekan..korang belajar pun tak ceria..macam mana nak bekerja dan hidup ngan ceria..an?an?an?
ni..saya nak lecture sket..(alahai...aku ni terrrlebih ceria ker sampai kene kasi tips keceriaan bagai!! =,=' )


        BELAJAR CARA BELAJAR
okay..ada baiknya kita belajar cara belajar sebelum start belajar..kerana kaedah belajar ni berbeza-beza ikut kesesuaian seseorang.ada orang main belajar jer tapi tak tahu apa yang dia belajar..itu bila da grad jadi orang kurang ajar.so,check dulu apa yang sesuai dengan kita.

        BELAJAR DENGAN HATI
belajar memang kene guna otak tapi jangan lupa guna hati sekali...buka hati baru senang ilmu nak masuk..cane nak berhati terbuka ni? belajar lah dengan senang hati,baca doa penerang hati,belajar sepenuh hati..jangan asyik nak ingat buah hati aje!

        BELAJAR MENGAJAR
nak mudah ingat apa yang korang belajar dan yang korang da faham tu...haa apa kata korang cuba mengajar member2 yang sloooowww sket tu...bukan saja member tu akan paham tapi korang juga akan lebih faham sefaham-fahamnye dengan kefahaman yang sangat mendalam.

        BELAJAR KERANA TUHAN
ada orang nak belajar kerana periksa (macam aku dulu-II jgk) ada tu kerana nak kerja..aaaiiii..cuba beljar kerana ALLLAH.....sebab kejayaan korang dalam periksa mahupun kerjaya adalah atas kehendak-NYA...no wonder lah ada student yang study setengah mati pun gagal,ada yang berjaya kat universiti tapi gagal dapat kerja...nak buat cenggana.....niat tak betul.

        BELAJAR SEPANJANG HAYAT
kalau korang ingat nak belajar sampai tamat universiti sahaja..alamatnya korang tak kan dpat ilmu sepenuhnya kerana kat universiti korang baru belajar teorinya sahaja....tanam lam pikiran untuk belajar sepanjang hayat sebab dengan cara itu lah otak dan hati akan sentiasa terbuka untuk terima ilmu kerana ilmu yang korang tahu tu baru tak sampai setitik kalau nak dibandingkan dengan lautan ilmu yang ALLAH sediakan..

BITTAUFIQ WANNAJAH...
ILLAL LIQO' MA'A SSALAMAH..