Pages

Saturday, 2 February 2013

Apa yang Korang Tak tahu pasal Aku

Hehehe..assalamualaikum....semua...buat masa nie aku sedang berusaha merubah my mind set from negative thinking to positive thinking....malam ni..aku tido sengsorang..member-member semua dah balik kampung....tinggal kan aku sengsorang.,,ohoho..never mind..



okay..berbalik kepada tajuk asal..as i mention earlier...

'apa yg korang tak tahu pasal aku'

hahaha..asik2 nak gojes je title tu erk... :D

this time,i wanna share somethings with all my readers....iaitu..benda-benda alah yg aku memang alergic dan juga ada sedikit kesukaan ku...

okay first of all...benda yg aku paling takut adalah......

1-LONGKANG


heyy..jgn nak gelak ye...seriously aku tak main2..aku fobia ngn longkang cam kat atas nie..

ya Allah ya tuhanku..aku trauma betul ngan longkang-longkang ni....tambah pulak kat usim ni longkang bersepah..dah la longkang gergasi...bayangkan kalau sehari tak kurang dari 3 kali aku jumpa longkang....dan tiap kali nak langkah longkang tu memang aku perlukan bantuan member aku..kalau tak de org hulur kan tangan memang aku tak kan lalu sampai sudah la...



aku engat lagi masa tu maybe aku dalam form 4 ,abang aku hampir-hampir nak dukung aku..hahaha...sebab aku takut giler nak langkah longkang tu...eii..gerun aku kalau ingat longkang nie...member-member yg rapat ngan aku memang dah biasa ngan habit aku ni..kalau longkang dihadapan ''sila hulurkan tangan anda dan pimpinlah saya''...ngeh3...tiap kali lalu tu memang akan terkeluar bunyik ''arghh takut!!'' even dah berpegangan tgn ngn mmber pun..aii...seram betul longkang ni ek...

 sebenarnya bukan apa...aku ni kan baby saly si kecil molek comel lotey...kaki nya pendek..kah3...so,aku tak confident ngn kaki aku sendiri....aku selalu membayangkan mcm mana kalau aku terjatuh lam longkang besar tu...mesti aku meraung2 tak pun aku buat-buat pengsan nak cover malu..hehehe





aku masih engat lagi..hari tu kawan2 aku berjalan kat depan meninggalkan aku tanpa sedar....tetiba aku perasan bahawa diorang semua dah melepasi longkang sedangkan aku belum...aku terjerit2 panggil diorang..takut nak buat camne...hahahah..bila aku sampai je dekat longkang tu...rupa2 nya longkang tu macam gambar kat atas ni je..hahaaha...xdalam langsung....member2 aku bukan main gelakkan aku....diorang ckp klau longkang tu pun aku xmmpu nk lalui sendri memang tahap kritikal dah tu..hihihihihi..

*by the way....kat usim ade satu longkang aku tak pernah lalu...tak kisah lah mmber pgg tgn atau tak...longkang tu besar giler...tp ramai je yg lalu..aku rela lalu kot lain...biarlah jauh pun....taw x longkang kat ne? hehehee.. longkang yg lepas kita masuk pagar usim tu..yg dekat padang luas tu..haaa,yg tu lah aku ta pernah lalu n xkan lalu..!! takut weyhhh!!

ok..nombor 2....benda alah yg aku xboleh blah adalah.....

2-KUMBANG DAN BELALANG


ISHHH...!! aku tengok pun dah berdiri bulu tengkuk ni....apa lagi kalau ada dekat aku..!!
apa yg membuat kan aku takut ngn mende tu adalah kewujudan kaki-kaki nya yg tajam tu....aku boleh nangis n menggelepar cam org tak betul kalau serangga tu terbang n terlekat kat baju aku tak pun rambut aku!! oh tolong ya Allah..mohon dijauhkan...


aku engat lagi dulu masa duk kat umah....aku selalu study lewat malam...masa tu la kumbang yg warna hijau bersinar tu..dia ketung keteng ketung keteng...hantuk kepala dia sndiri dekat lampu atas syiling lam bilik aku...masa tu aku memang terus kalut..cari selimut..tutp seluruh badan...bila aku dengar cam senyap je...baru la aku continue burn the candle midnight,tapi bila bunyik lagi aku akan duduk kat pintu..pastu tutup lampu then cepat2 lari.. bila rasa cam line dah clear..aku masuk bilik carik ada tak serangga tu kat lantai..kalau ada..aku akan campak kain alas kaki atas dia..pstu aku berusaha beranikan diri amik dia (mggunakan kain okay) then buang lam tong sampah atau kat tandas..hehe..kalau lah org tgk aku masa tu..cam bangang je xde keje...kih3..


kadang-kadang tu..masa aku tgh syok tgok tv...tetibe aku ase cam ade bende kat belakang aku merayap atas baju aku...aku secara tak langsung tanpa dirancang..aku akan terlompat2 geselkan belakang aku kat sape2 yg ade dekat aku sambil terjerit2....malah abah aku n abang aku selalu jadik mangsa...heheheh

 korang tahu x?

abah aku pernah terlompat2..nak tgkap serangga kat atas ni...masa tu aku nk kemas umah tetiba dia ada duk main kat lampu...aku lari kat dapur....carik penyapu..tapi hampir 15 minit aku still kat dapur smbil pgg btg pnyapu..haha ..langsung xpergi dekat..konon je berani....then,masa tu la abah aku datang selamat kan aku dari monster berkaki tajam tu...takut tau!.

okay...lagi satu yg aku tak leh buat dan aku sangat tak mahu buat adalah...

3-BERJALAN SEORANG DIRI TANPA TEMAN




aku jadik cam kekok,takut n malu...bila jalan sengsorang terutama di khalayak ramai...ianya bermula masa aku mlangkahkan kaki ke form 1.. masa tu aku dikenali ramai kerana aku punya 2 orang kakak malah mereka berdua memegang jawatan penting disekolah..dan abang aku pula seorang pelajar nakal..haahaahha..so,kemana aku pergi akan ada yg menegur atau mengusik..aku jadi xselesa nak berjalan sengsorang sbb bila ade teman masa tu la kita leh nk nyorok blkng dia (faham2 jela aku ni kan baby girl kecik je mudah la nk nyorok) hehehe...

buat masa sekarang 3 mende tu yg buatkan aku ase takut...ade lagi tapi xleh citer bebanyak t ade plak yg ngusik aku...

OKAY...sekarang aku nk share tabiat atau kegemaran atau hobi aku masa tak de keje nak buat...ngeh3... taraaa...!!!

1-SERBUK MILO



hahaha...aku memang ketagih ngn serbuk milo tambah2 kalau ngah tgok movie lam lappy aku...dan kalau nk thu sekrang ni pun aku ngah makan serbuk milo...kih3...

lagi satu..kadang2 aku suka gak bubuh air sikiiiiittt je..pstu kacau2...pastu makan....waaahhh sedap taw!!

 

pernah jugak aku..nak makan coklat bar...cadburry tu..tapi xde duwet...so...aku beli serbuk milo lam paket kecik tu..pastu aku tebuk ngn jarum kasi angin dia keluar....last skali aku iron..heheheehe.. jadik lah chocolate bar buatan saly! dijamin menjilat jari..heheheh





 okay nombor 2 plak...aku sangat2 suka makan....

2-KEK COKLAT



Wahh...korang bagi la banyak mana pun memang aku boleh habiskan...hehhehe..aku tak kisah langsung kalau takde hiasan k bunga k apa ke...yg penting isi kat dalam kek coklat!!oohh... nikmat nya makan kek coklat....please...sesape ase nk kasi aku kek...tolong bgi kek coklat taw? cheese cake xyah la.... kek pandan ke..kek perisa strawberry ke..ta yah..aku xberapa makan..heheheh (mengada mcm ad org nk bg)

haha..sekarang no...

3-SNAP-SNAP PICTURE 



Hehe..aku suke taw amik gambar..biarlah aku hodoh pun...aku tak kisah...alah..kebanyakan mereka yg suka perli aku dulu2 dah over plak sekarang..lebih daripada aku plak amik gambar diri sendiri...hahaha...tu lah..mengata lagi..kan sekarang dah kene badi..

hurm..tapi kadang2 aku suka gak amik gambar nature...xsemestinya muka aku je asik nk masuk camera...kan?? nanti aku kaya aku nak beli satu DSLR.!!!


 okay yg paling last skali....

4-KOREAN MOVIES AND DRAMA



aku kalau dah start tengok..memang susah nak stop...rela skip makan..gara2 nak abeskan episod citer korea yg aku tgh layan tu...hehehehe.... pastu mula la..sambil tgk....sambil nangis..

eh2..korang..dah pukul 5:43 pagi..aku tak tido pun !! mana aci gini....korang aku ase darah da naik atas kpla aku ni, so aku chow dlu ek..?  thanks sudi baca entry kali ni...

apa pendapat korang pasal diri aku ni?? mesti ngokngek kepala kemet kan?  -..-'

2 comments:

Nurafiqah Isa said...

haha ..give me 5 ..tkot kumbang gak ..hehe :p

sALLy SoFiEy eBRaHem said...

hahaha! geli kan....!?